Personuppgiftsbehandling / Integritetspolicy

 

Kontakta oss

 

Har du frågor om vår integritetspolicy kan du kontakta oss på epost, telefon eller brev:

support@bikeshop.se

 

Firmanamn: Lilland Sport AS
Org. Nummer: 912 346 099

 

Adress: Sandeveien 107a

3185 Skoppum

 

Tlf. +47 330 74 850

 

Integritetspolicy

 

Vi tar din integritet på allvar, och din tillit till oss är väldigt viktig. Vi vill därför förklara för dig vilken slags information vi sparar och vad vi använder lagrad information till i denna integritetspolicy.

 

Behandling av personuppgifter på bikeshop.se

 

Lilland Sport AS har det dagliga ansvaret för behandlingen av personuppgifter på bikeshop.se, såvida inget annat uppges. Personupplysningar som ger i förbindelse med registrering av ordrar, tjänster och mottag av nyhetsbrev går via system från vår leverantör av vår nätsida och logistiklösning Multicase AS oc lagras på vår server som drivs av Webspesialisten AS. Det är bara Lilland Sport AS, Multicase och Webspesialisten som har tillgång till data som samlas in på våra servrar. Vi har ett databehhandlingsavtal med Multicase AS och Webspesialisten AS som regulerar vilken information de har tillgång till och hur den ska behandlas.

 

All behandling av personupplysningar reguleras och omfattas av personuppgiftslagen. Tillsyn av personuppgiftslagen är regulerat av Datainspektionen. Som behandlare av din data är Lilland Sport (ägare av Bikeshop.no) ansvarig för att personuppgiftslagen följes.

 

Vi samlar in två typer av information från dig

 

Information du själv ger oss

 

Vi samlar in data som ges till oss vid registrering i nätbutiken eller per telefon och/eller via e-post. Datan inkluderar namn, adress, e-post och telefonnummer. Detta sparas hos oss för att vi ska kunna leverera varor hem till dig, kontakta dig om det är behov för det, förbättra vår service, redovisningssyften, leverans av information gällande ordrar och utskick av nyhetsbrev.

 

Information när du besöker Bikeshop.se

 

När du som kund besöker våra webbsidor samlar vi automatiskt upp information om produkter som du klickar på, produktkategorier, vilken typ av enhet du använder (mobil, surfplatta, dator), ip-adresser, operativsystem och hur du använder sidan (hur länge en sida besöks, hur många sidor som besöks, vilka produkter du ser på). Detta är anonymiserad data och kan inte kopplas till namn. Denna information används för att förbättra våra webbsidor och för att anpassa våra annonser på externa plattformar som Facebook och Google.

 

Cookies

 

Cookies är små textfiler som lagras på din dator när du laddar ned en nätsida. Vi använder cookies för att undersöka användningen av vår nätsida så vi kan ge dig en bäst möjlig upplevelse, förbättra den och anpassa vår marknadsföring. Du kan själv radera dessa cookies i din webbläsare.

 

De cookies vi använder är:

 

_pk.id - Används för att identifiera om det är en ny användare, eller en som har besökt oss tidigare. Varaktighet är 18 månader.

_pk.ses - Registrerar vilka sidor som besöks. Varaktighet är 30 minuter.

_pk.ref - Registrerar från vilken sida du kommer ifrån. Varaktighet är en session.

_dc_gtm - Google Analytics registrerat via Google Tag manager. Vi använder Google Tag Manager för att lägga in koder i nätbutiken. Google Analytics används för att se hur webbsidan används.

SNC - Används av Sleeknote för att visa hur många gånger en specifik Sleeknote har blivit visad. Varar i 1 år.

SNS - Används av Sleeknote för att dölja Sleeknotes för dem som redan har registrerat din e-postadress. Varaktighet 2 år.

_gid - används av Google Analytics för att skilja användare. Varar i 24 timmar.

ASP.NET - Används för att driva webbsidan.

.ASPXANONYMOUS - Används för att ge användare som inte är inloggade en anonym id så de kan navigera mellan webbsidor men fortsatt behålla sin session.

__utma - Används av Google Analytics för att spåra användning av sidan och mäta prestanda. Skiljer också mellan användare och sessioner. Varar i 2 år.

_ga - Används av Google Analytics för att skilja på användare. Varar i 2 år.

__utmz - Används av Google Analytics för att spåra var besökande kommer ifrån. Varaktighet 6 månader.

McWeb.3.15.2.Site-Bikeshop.no - Är en cookie som används av nätbutiken för att finna rätt produkt till rätt kund. Har en varaktighet på 1 år.

Dp__v - Används av DeskPro chat för att hålla informationen i en chat medans du navigerar sidor.

Facebook Pixel - Används av Facebook för att mäta och anpassa annonser.

 

Varför samlar vi data

 

Vi samlar data för att kunna kontakta dig som kund, för att skicka ordrar och i marknadsföringssyfte. På service epost skickar vi ut:

  • Orderbekräftelser
  • Packsedlar
  • Returformulär
  • Sparad varukorg

Om du anmäler dig till nyhetsbrevet vi skickar ut 2 gånger per vecka får du epost som innehåller

  • Nyheter
  • Erbjudanden
  • Rabattkoder
  • Inspiration
  • Cykel och träningsrelaterade tips

Till fysiska adresser sänder vi bara ut varor som kunden beställt, faktura eller andra papper relaterat till ordern. Vi skickar aldrig ut något som inte är avtalat med kunden på förhand.

 

Säkerhet och delning av data

 

För att säkra informationen du har gett från dig till oss så följer vi stränga rättningslinjer för lagring och säkring av data. Datasäkerheten följer gällande lagar.

 

Vi vidareförmedlar, säljer eller byter ingen information med utomstående. Tredjepartssällskap får bara insyn i den informationen som är nödvändig för att kunna leverera tjänster som är med på att förbättra webbsidan, skicka ordrar og/eller anpassa marknadsföringen.

 

Produkter vi använder till att förbättra marknadsföring, webbsidor och kundservice är:

 

Google Analytics - Analys av webbplatsanvändning: Läs deras integritetspolicy här.

Facebook Pixel - Anpassning av reklam på Facebook: Läs deras integritetspolicy här.

DeskPro - Chat och supportlösning för e-post: Läs deras integritetspolicy här.

Mailchimp - Utkskick av nyhetsbrev: Läs deras integritetspolicy här.

Sleeknote - Anmälning till nyhetsbrev: Läs deras integritetspolicy här.

Recheckit - Skickar epost med information om bortglömd varukorg: Läs deras integritetspolicy här.

Produkter vi använder för att behandla och skicka dina ordrar är:

Bring (Posten) - Transportör av paket: Läs deras integritetspolicy här.

Consignor - Överföring av data mellan vårt system och Bring: Läs deras integritetspolicy här.

 

Ändring och borttagning av information

 

Vi är mån om av att ha uppdaterad kontaktinformation till våra kunder. Du kan därför ändra kontaktinformation som e-post, adress och telefonnummer i kundcentret i nätbutiken, eller genom att kontakta oss.

 

En del av informationen du ger oss är vi bundna av lagen att behålla under en längre period, med hänvisning till bokföringslagen. Detta gäller information som du ger oss vid köp av produkter där det skapas en faktura och inkluderar namn, adress och kontaktinformation, samt vilka produkter som är köpta. Detta är information som enligt bokföringslagen är förvaringspliktigt i ett gett antal år. Detta för att säkra myndigheters möjlighet till att föra kontroll av redovisning och skattepapper.

 

Data som sparas lokalt på din enhet, cookies, kan du själv radera. Detta gör du i inställningarna på din webbläsare.

 

Marknadsföring via e-post

 

Vi sänder e-postmarknadsföring via nyhetsbrev som skickas ut 2 gånger i veckan. Det är frivilligt att motta dessa nyhetsbrev och du vill bara motta de som du har gett samtycke till. Du kan när som helst avregistrera dig via länken i botten av nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss på e-post support@bikeshop.se

 

Vi önskar att nyhetsbreven ska vara intressanta för dig och kan därför använda information som för exempel dina köp, va du har sett på i nätbutiken och annan information du har gett oss genom att anpassa dina nyhetsbrev.

Om du lämnar en varukorg medans du är inloggad så skickar vi dig ett epostmeddelande med innehållet. Grunden till att vi gör det är att vi tolkar det som att du har ett legitimt intresse att bli påminnd om vad du har lagt i varukorgen. Genom att logga in och lägga till produkter där har du också genomfört en aktiv handling. Du kan avregistrera dig från denna tjänst i botten av e-posten som skickas till dig.

Avregistrera mig från nyhetsbrevet

Om du önskar att avregistrera dig från nyhetsbrevet kan du klicka på länken i nyhetsbrevet. Du kan också via e-post support@bikeshop.se

 

Säkerhet:

 

Vi gör vårt bästa för att skydda all information vi mottager om våra kunder. Den information du uppger när du registrerar dig och lägger beställningar som kund hos oss, blir enbart använt av oss.

 

Bikeshop.se behandlar alla personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Enbart auktoriserade anställda har tillgång till uppgifter knutet till våra kunder. Vi kan ej radera orderhistorik på grund av regler relaterade till bokföring.

 

Alla kunder har rätt att kräva att få sina personuppgifter raderade. För att göra detta måste du kontakta oss via e-post eller telefon.

 

Hur vi använder Cookies.

 

Cookies är små textfiler som placeras på din dator när du laddar ned en webbsida. Denna information kan användas för generell spårning av statistik, men vi använder ej dessa för att spåra data om dig som privatperson. Vidare används informationen för att möjliggöra upprätthållandet av data som måste sparas mellan olika sidvisningar (sessioner) och layouter. Om du väljer att kryssa i ”Kom ihåg användarnamn och lösenord” så sparas detta i en cookie.

 

De generella cookies som används på denna webbsida är följande:

 

ASPXANONYMOUS: Används för att bibehålla information mellan sidvisningar för icke inloggade användare, t.ex varukorg.

ASP.NET_SessionId: Användas för att bibehålla information mellan sidvisningar inom en session, t.ex varukorg.

En eller flera cookies som startar med McWeb: Innehåller layout och eventuellt inloggningsinformation om du som användare har bett om detta.

GA.JS: Är en samling av cookies som används av Google Analytics för att visa användarstatistik på webbsidor. Dessa lagrar ingen personlig information och kan inte spåras tillbaka till enskilda användare. Denna informationen delas inte heller med andra webbsidor eller personer, annat än administratörer på bikeshop.se


Varan är på lager.
Varan är beställd från leverantör och leveransdatum är bekräftat
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat
Produkten måste beställas från leverantör.
Varan befinner sig på fjärrlager.
Varan är beställd från leverantör, men leveransdatum är inte bekräftat
Varorna beställs från vår leverantörs lager.
Obekräftad - Ta kontakt med kundtjänst för mer information.